· ··^v´¯`×) HogwartS (×´¯`v^·· · ... |
|
| ~~|.-.|Kardelen Çiçeği|.-.|~~ | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Prof. Hilary Duff Biçim Değiştirme Profesörü/Slytherin Bina Sorumlusu
Mesaj Sayısı : 115 Yaş : 29 Aile : Duff Ailesi Rp Sevgilisi : George Weasley Savaş Tarafı : Zümrüdüanka Yoldaşlığı Kayıt tarihi : 26/03/08
| Konu: ~~|.-.|Kardelen Çiçeği|.-.|~~ Cuma Mart 28, 2008 11:28 pm | |
| [Bu hikaye alıntıdır!]KARDELEN ÇİÇEĞİ:Kardelen çiçeği,etrafındakilerin dostlarının anlatımıyla güneşe aşık olur.Aslında hayatında güneşi hiç görmemiştir.Çünkü bilir ki güneşi gördüğü an canından olacaktır.Ama bu aşk içinde öyle büyür öyle büyür ki artık dayanılmaz bir hal alır ve Allah'a dua eder,bana bir defacıkta olsun güneşi görmeyi nasip et!diye...Ve birgün dayanamaz Allah'ın huzuruna çıkar ve şöyle der;"Allah'ım güneşi görebilmem için bana izin ver!"Allah'ta ona şöyle seslenir;"Ey Kardelen!Bilmez misin ki sen narin bir çiçeksin ve güneşle karşılaştığın an canından olabilirsin.İyi düşün,sana 2 gün müsade veriyorum,ya güneş!,Ya canın!"der...Kardelen yüce rabbinin huzurundan ayrılır ve düşünür.2.günün sonunda Rabbinin huzuruna çıkar ve şöyle der;"Bu aşk beni öyle büyüledi ki güneşi görmek için can atıyorum!"Allah'ta ona;"Cesaretini takdir ederim.Ey Kardelen!Ama bir yandan da üzülürüm,çünkü canından olacaksın."der...Ve Kardelen güneşi görmenin aşkıyla tutuşurken karın üstüne çıkmaya karar verir.Tam o beyaz karın içinden kafasını çıkardığı an güneşi görür,ama daha öncede söylendiği gibi canından olur...2.Hikaye[Alıntıdır]Günümzden yıllar önceki iki çiçek varmış.Bu çiçekler birbirlerine öyle sevdalıymış ki bahar gelipte diğer çiçeklerle açtıklarında erkek çiçek dişi çiçeği kıskanırmış ve sevdiğini onlarla paylaşmak istemezmiş.Bir gün erkek çiçek hayal kuruyormuş.Sevdiği daha çok görebilmek için;kışın açmayı düşlemiş ve bahar gelip açtıklarında bu hayali sevdiğine anlatmış ve bu fikir sevgilisinin çok hoşuna gitmiş ve bir daha ki kış birlikte açmak için sözleşmişler.Bahar bitipte kış geldiğinde erkek çiçek sabırsızlanmış açmak için.O üstünü yorgan misali saran kara ve soğuğa aldırmadan karı delip çıkmış.Sevdiğini beklemeye,ona olan hasretini dindirmeyi düşlemiş.Ama zaman su gibi akıp geçmiş.Vakit geçtikçe sevdiğinden umudunun kesmiş,umudu tükenen erkek çiçek boynunu bükmüş ve o acı soğuğunda etkisiyle solmuş kurumuş.Sevdiğini aldatan ve gelmeyen çiçeğe sonsuz bir aşkla sevdiği için hayatını veren erkek çiçeğe deKARDELEN ÇİÇEĞİ denmiş...SEVEN SEVDİĞİ İÇİN KARDELEN OLMALIKARDELEN ÇİÇEĞİ KADAR CESARETİN YOKSA SAKIN AŞIK OLMA!!!...Kardelen...[alıntı şiir]Karda açan iki çiçek tanıdımBiri karı delip geçen Kardelenbiri de,beyazların içinde sen...İkinizde elimin ulaşmadığı yerde;Kardelen dağların tepesinde Sen ayrılıklar ülkesinde...Yıl kaçtı bilmiyorum,Hatta saymıyorum.Ben ölmeden,sen gülmeden öncebenim son mevsimimdesenin son gülümsemende ne elindeki Kardelen'ine de seni unutamıyorum.Seni izliyorumher saat,her gece.Göz kapaklarımın her kapanışında seni arıyorum...İstanbul'a kar yağıyor Kardelen'imher taraf kar,her taraf bembeyaz.Her lapada seni arıyor ellerimBuralara inmiyorsun,sen yoksun.Hangi el yarama merhem hangi can damarıma kan olsun.Sen yoksun ya,sen bu dünyada yoksun.Biliyorum bu kurumuş Kardelen'iToprağına diktiğimde besleyeceksin,Onun altında beni bekleyeceksin,Kollarını açıp,Haydi gel diyeceksin...KIRGIN KARDELEN...[alıntı şiir]Gün gelir karıncalar ısıtır dünyayıKarlarla kaplı yüksek bir tepedenBoynu bükük ve kırgınalemi seyreder bir Kardelen.Zaman soldursa da tüm çiçekleriAkrebi öldürüp,geçip gecedenhükmeder sonsuzlığaKırgın Kardelen...Bir de Kardelen Çiçeği...[alıntı şiir]Dağlarda kar var.Bir de Kardelen çiçeğiBende ise nisanElimde bir demet gül.Bir de sevda gerçeğiMevsimlerden ilkbahar Bende ise hazanDağlarda kar varBirde Kardelen çiçeği...[alıntıdır]Bu bendeki bir dert ki anlatamam kimseyeKulak verip beni dinler misin KardelenSardı tüm benliği mecalim yok gülmeyeSende benimle ağlayıp inler misin KardelenMis gibi sıla kokan eş dost mektuplarında Taze güller yeşerir anılarında Hatıralarla dolu gurbet akşamlarında Hasret denen türküyü söyler misin KardelenBütün duygularını bir deftere yazmanın Dertlerini duymayan duvarlara anlatmanın İçinde ne varsa hep içine atmanın Ne demek olduğunu bilir misin KardelenDostu oldum kaç defa sabahsız gecelerinDefterimde yeri yok anlamsız hecelerinÇözemedim bir türlü bu zor bilmecelerinCevabını sen bana çözer misin KardelenNe kadar tattırsa da ayrılık acısınıUnutamazsın yine onun hatırasını Bir kenara bırakıp acısını tatlısınıHepsini bir kalemde siler misin KardelenAnlat sende içini,dök dışına ne varsaHiç düşünme kalbimi,bırak yansın yanarsaBu derdi sen benimle paylaşır mısın yoksaBakıp bakıp halime güler misin KardelenBilirim ben yerini sormam sana nerdesinSenin yurdun dağlarda sen hep yüksektesinNasıl gelsem yanına her zaman göklerdesinEğilipte elimden tutar mısın KardelenAh gurbet sen içimde dinmeyen bir sancısınBazen iyisin ama çoğu zaman acısınEy Kardelen!Sen bana neden çok yabancısınÇaldım işte kapını açar mısın KardelenSeninde gözlerin yaş,ağlamışsın besbelliYoksa sende benim gibi naçar mısın KardelenBu topraktan çıkıpta karları delmişsin yaMevsimin gelmeyince açar mısın KardelenDerdimide dinledin sana ağır gelirseYine toprak altına kaçar mısın KardelenYa ölüm günü gelip alırlarsa ruhumuBenimle gökyüzüne uçar mısın Kardelen[alıntıdır!]KARTANESİ ve KARDELENKartaneleri kutsaldır benim aşk bahçemde tıpkı kardelenler misali.onlardır sana olan aşkımın büyüklüğünün en güzel ispatı. Baharın güzel kolları yerine, kışın senin kucağındayım. Sen de kendimi, kendimde seni buluyorum saf bir beyazlık tadında. Üşüyorum ve korkuyorum aslında kollarında. Etrafımda ne bir dost ne de bir tanıdık yüz ama senin varlığın hepsinden sade. Uçsuz bucaksızsın tıpkı sevgim misali, saf ve güzelsin. Bir taraftan beni yaşatıyor bir taraftan da yok olarak öldürüyorsun. Sevgini kanıtlamak istiyorsun belki de her damla erimende.
Kartanesi bir çiçek kardelen isminde yada bir sevgi tanesi meleklerin kollarında belki de. Sen bensin , ben de sen ne fark eder ki nakşetmemiz ayrı bedenlerde?
Bazen de kartanesi oluyorum. Seni eşsiz kılmak için yağıyorum. Uğruna tüm dünyayı kaplamaya çabalıyorum. Senden başkasını görmüyor gözüm tıpkı senin doğuşunla sadece beni tanıman ve görmen gibi. Toprak altından çıkmak değil ki doğmak. Doğmak aslında küçük bir gülümseme ve yeniden sevmek bu dünyada. Her kış seninle yeniden ölmek ve yeniden senin için doğmak için varım ben. Her an büyüyorum sana olan sevgimle.
Bir gün ilk buluştuğumuz o koca dağın zirvesinde tekrar seni bekleyeceğim senin için yeniden yağmak için kardelenim ya da senin için yeniden doğmak için kartanem. Seni seviyorum diyeceğim yine kollarında.... [alıntıdır!] NE SON HERCAİ NE İLK KARDELEN BU SEVDA
Bir hikaye anlatayım size Belki bir aşk sancısı belki sevda yarası Hoyratca savrulan bir ahtin vebali Bekli de ahde vafanın son kalıntısı
Dinleyin
Hercai ile kardelenin hikayesidir bu Bir sevda yumağının son örgüsü Bir alın yazısı, bir kalp ağrısı Hoyrat hercainin hikayesidir bu
Kardeleni bilirsiniz, baharın muştusu Saklı sevdaların güne bakan umudu Karın altında hayat ,güzelliği besleyen uyku Kardeleni bilirsiniz, baharın muştusu
Nerden bilir kardelen alnının yazısını Nerden bilir karasevdanın belasını Hercainin aldatışını ,yarının olmayacağını Nerden bilir kardelen alnının yazısını
Bir nevbaharda açar kardelen Açar alnının yazısını kanarak Açar yarınlara umut saçarak Açar talihsiz kaderini yaşayarak
Herçai de açar kin uykusundan uyanarak Açar nefret tohumlarını saçarak Açar vuslat dallarını uzatarak Herçai de açar uykusundan uyanarak
Anlaşır kardelenle gafil herçai Ahde vefa diyerek anlaşır Aşka sadakat diyerek anlaşır Kardelene ihanet edercesine anlaşır hercai
Ne kadar zalım esse de rüzgar Ne kadar belini bükse de zaman Kışın açacaklardı ey aşk buna inan O gün anlaşırlar hercaiyle canan
Gel zaman inan gitmez ki zaman Bir asırdır kardelen için geçen her an Muşaşa bir sonbahar hazan ki ne hazan Kardelen başlar ağlamaya, ağlamaya başlar tan
Mevsim kış zemheride ki bir an Kardelen kaldırır başını mağrur bir heyecan Şehla bir bakış , yitik bir tebessüm Kardelen için işte budur ahir zaman
Başlar kardelen ağlamaya ,başlar bulutlar ağlamaya Yanar yerin yedi arzı , yanar kardelenin kalbi Güvercin yüreği başlar kanamaya Başlar dağlar bir ağıt tutturmaya
Sormaz mı kardelen hani hercai Hani zalımın esintisi ,hani kardelenin özlemi Hani sevdaların bedeli, hani yüreğimin sesi Hani gönlümüm tesellisi
Ne gökten üç elma düşecek Ne kardelen muradını erecek Ne biz kerevetine çıkacağız Ne de bu umutsuz son aşk olacak
İşte bu Karabahtlı kardelenin hikayesidir Ve her sevenin yanan gönlüne Mutlaka kardelen a acısı değmiştir[alıntıdır]kardelenden ögrendim :çektiginiz acı sevginizden küçükse ,sevginiz gerçek sevgidir İnsanlar sevdiklerine çiçek isimleriyle seslenirler.Bazıları sevdigini kardelen çiçegine benzetir .Hep merak ederim ,kardelen çiçegini tanırmı insanlar?ben biraz kardelenden bahsetmet istiyorum .KARDELEN tohumu toprak sıcaklıgında saklanan bir çiçektir .Mevsim kış olup kar düştügünde başlar filizlenip büyümeye .Ve kışın parlak ama soguk yüzünü güneş gösterdimi tek kardelen hisseder güneşin sıcaklıgını ve güneşin en güzel renklerini yansıtır sevgiyle hayata .Kardelene dokunamazsınız onu okşayamazsınız .Çünkü kardelenin özsuyunda onu o sogukta yaşamasını saglayacak antifiriz görevi yapan bir madde vardır. Hayatta ayakta durmak için kendini kendi içinde saklamış ve sevgiyi buldugu gün dışarı çıkacagı anı bekleyen insan gibi......... Birgün o insan sevgiyi buldugunda içindeki sevgiyi dışarı çıkarıp yaşayamaz. Çünkü sakladıgı sevgi ona antifiriz olmuştur artık.Ve siz o sevgiye dokundugunuzda onu yakarsınız ,kurutursunuz.bunu başta anlayamazsınız .o size her gelişinde daha fazla acı çekerek sizden uzaklaşmaya çalışır. Ve bunu zamanla anladıgınızda sizinde acınız artar.ÇEKTİGİNZ ACI SEVGİNİZDEN KÜÇÜKSE ,SEVGİNİZ GERÇEK SEVGİDİR. İşte sevgili! ben bu yüzden sana kardelen dedim .Sen acı çekme de solmada ben sevgimi acıma merhem yapmaya hazırım
En son Prof. Hilary Duff tarafından Paz Mart 30, 2008 11:52 am tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi | |
| | | Scarlett Johansson SEHERBAZ
Mesaj Sayısı : 14 Yaş : 39 Aile : Johansson Ailesi Rp Sevgilisi : Sirius Black Savaş Tarafı : Zümrüdüanka Yoldaşlığı Kayıt tarihi : 27/03/08
| | | | Prof. Hilary Duff Biçim Değiştirme Profesörü/Slytherin Bina Sorumlusu
Mesaj Sayısı : 115 Yaş : 29 Aile : Duff Ailesi Rp Sevgilisi : George Weasley Savaş Tarafı : Zümrüdüanka Yoldaşlığı Kayıt tarihi : 26/03/08
| | | | Scarlett Johansson SEHERBAZ
Mesaj Sayısı : 14 Yaş : 39 Aile : Johansson Ailesi Rp Sevgilisi : Sirius Black Savaş Tarafı : Zümrüdüanka Yoldaşlığı Kayıt tarihi : 27/03/08
| | | | Prof. Hilary Duff Biçim Değiştirme Profesörü/Slytherin Bina Sorumlusu
| Konu: Geri: ~~|.-.|Kardelen Çiçeği|.-.|~~ C.tesi Mart 29, 2008 1:45 pm | |
| | |
| | | Prof. Ceza Bilgin İKSİR PROFESÖRÜ
Mesaj Sayısı : 120 Yaş : 34 Aile : Bilgin Rp Sevgilisi : yok.arıyo Savaş Tarafı : en korkunç ö.y Kayıt tarihi : 26/03/08
| Konu: Geri: ~~|.-.|Kardelen Çiçeği|.-.|~~ C.tesi Mart 29, 2008 3:20 pm | |
| ah kardelen burdaymış bittin sen kardelen | |
| | | Prof. Hilary Duff Biçim Değiştirme Profesörü/Slytherin Bina Sorumlusu
| Konu: Geri: ~~|.-.|Kardelen Çiçeği|.-.|~~ C.tesi Mart 29, 2008 3:21 pm | |
| Allah Allah neden bitmişim... Asıl sen bitsen daha iyi olacak... | |
| | | Sirius Black SEHERBAZ
Mesaj Sayısı : 7 Yaş : 33 Aile : yok Rp Sevgilisi : Scarlett Johansson Savaş Tarafı : ZAY Kayıt tarihi : 27/03/08
| Konu: Geri: ~~|.-.|Kardelen Çiçeği|.-.|~~ C.tesi Mart 29, 2008 3:24 pm | |
| Kardelen siteyi kaydırdığının farkında mısın ? | |
| Konu: Geri: ~~|.-.|Kardelen Çiçeği|.-.|~~ C.tesi Mart 29, 2008 3:25 pm | |
| siteyi kaydırmak mı nasıl...? | |
Mesaj Sayısı : 120 Yaş : 34 Aile : Bilgin Rp Sevgilisi : yok.arıyo Savaş Tarafı : en korkunç ö.y Kayıt tarihi : 26/03/08
| Konu: Geri: ~~|.-.|Kardelen Çiçeği|.-.|~~ C.tesi Mart 29, 2008 3:25 pm | |
| bana arkam dan defol diyen sen değilmiydin | |
| Konu: Geri: ~~|.-.|Kardelen Çiçeği|.-.|~~ C.tesi Mart 29, 2008 3:27 pm | |
| Yoo hyr ... kim defol dedi.. Tmm anladım yhaaa Boşver iki dk lavaboya gidim dedim. Ablam kapmış her zaman ki gibi... off! Birde ablam çıktı başıma.. | |
| | | Sirius Black SEHERBAZ
Mesaj Sayısı : 7 Yaş : 33 Aile : yok Rp Sevgilisi : Scarlett Johansson Savaş Tarafı : ZAY Kayıt tarihi : 27/03/08
| Konu: Geri: ~~|.-.|Kardelen Çiçeği|.-.|~~ C.tesi Mart 29, 2008 3:28 pm | |
| | |
| Konu: Geri: ~~|.-.|Kardelen Çiçeği|.-.|~~ C.tesi Mart 29, 2008 3:29 pm | |
| ablana söyliyim de seni öldürsün hilary | |
| Konu: Geri: ~~|.-.|Kardelen Çiçeği|.-.|~~ C.tesi Mart 29, 2008 3:30 pm | |
| hee tmm o zmn bir tanesini çıkartim barii | |
| Konu: Geri: ~~|.-.|Kardelen Çiçeği|.-.|~~ C.tesi Mart 29, 2008 6:04 pm | |
| ee kims niye sohbet etmiyo ya | |
| Konu: Geri: ~~|.-.|Kardelen Çiçeği|.-.|~~ C.tesi Mart 29, 2008 6:05 pm | |
| üfff Buraya yazma yazacaksan hikaye ile ilgili görüşlerini yaz... Niye açtım ben bu başlığı Sohbet yerine yazsana bu Bir daha demicem bak.. | |
| Konu: Geri: ~~|.-.|Kardelen Çiçeği|.-.|~~ C.tesi Mart 29, 2008 6:06 pm | |
| aa görmemişim bende sohbete yazıyom zannettim y | |
| Konu: Geri: ~~|.-.|Kardelen Çiçeği|.-.|~~ Paz Mart 30, 2008 2:31 am | |
| KARDELEN [alıntıdırrr!!] Ben ne asklar yasadim, ne acilar Bazen karsiliksiz sevdim, agladim Bazen de karsiliksiz sevilip aglattim Bazen terkettim, bazen de terkedildim Kalbimde ne anilar var, ne mutluluklar Bazen beraberliklerim oldu, umutlarim Bazen de ayriliklarim, yalnizliklarim Bazen sevip üzüldüm, bazen de ayrilip sevindim Ne baharlar gördüm, ne sonbaharlar Artik kalbimde karbeyazi bir sayfa açmaliydim Bu ikinci bahara sifirdan baslamaliydim Bir de baktim ki kalbimde yesermissin kardelenim Meger ben daha önceleri hiç sevip sevilmemisim Meger ben daha önceleri gülmeyi bilmemisim Meger ben daha önceleri hep seni beklermisim Bütün bunlari seni sevince anladim, kardelenim KARDELENİM [alıntıdır!!!]Bir benzerin yoktu, tektin, Yalnızlıktan çok mu çektin, Karda açan tek çiçektin, Kardelenim kardelenim. Sen kötüye kul olmazdın, Suya düşsen boğulmazdın, Bir rüzgarla dağılmazdın, Kardelenim kardelenim. Senden başka o dağlarda, Hiçbir çiçek açmaz karda, Ne işin var buralarda, Kardelenim kardelenim. YABAN GÜLÜM KARDELENİM [alıntıdır!!!]Gök kubbenin yedi katı Erişilmez kulesin sen. Akşamüstü saltanatı Güneşlerce şûlesin sen! İşte sana sevdâ selim İstediğin başka ne var? Ben, elinde bir kadehim; İç, içebildiğin kadar! Yabangülüm, kardelenim Gönlüm sende, sevgim sana İlk göz ağrım, son sevdiğim Umursayıp anlasana! Yanlış yazmış kırılası Kader denen kalem bizi Bizim gibi sevmeyenler Anlamazlar sevgimizi! Farklı zaman diliminde Gelmiş olmak bir kusursa Başka dünya ikliminde Tekrar doğmak mümkün olsa Elvedâ der, apar topar Hemen ölüp, nöbet savar Ve doğarım senin için; Gülüşün, gözlerin için! Sonsuz aşkım, gerçek sevgim Yabangülüm, kardelenim Sevdim, demek ne zor sana Umursayıp anlasana! KARDELENİMmMmMmM.... [alıntıdır!!!]Buruk sevdam,yıldız taçlı çiçeğim Tutkular arasında boy atmış kardelen Hangi yerde nasıl buldun ruhumu? Soğuk karlar arasında kalbimi Neyle yaktın ansızın Hüznünün ateşini Kim öğretti sana asiliği Yıldızlar mı,kar mı,güneş mi Kim öğretti düşlerimin çıkmaz sokağını Karların arasında,güneşin serinliğinde,suyun öfkesinde kaybolmuş yüreğimde kimse yok senden başka Karların koynunda sabahlıyorum her gece Sırf bahara daha yakın olabilmek için Sana adıyorum bulutlardan düşen tüm sevda damlalarını Seni bekliyorum kardelenim,asi çiçeğim Kar çiçeğim Yar çiçeğim... Ben ki Bir Kardelenim [alıntıdırrr!!!]
Ben ki bir kardelenim Sen; bulutlar arkasına saklanan, Benim erişemediğim güneşimsin.
Biliyorum. Saklandığın yerden çıkıversen Yakacaksın narin bedenimi Saklanmandan korktuğum gibi Açığa çıkmandan da korkuyorum
Biliyorum. Senin bahar habercisi olduğunu Seninle her tarafın yeşereceğini Yepyeni güllerin açacağını
Ben ki bir kardelenim Baharlar da yaşayamam Bana verebileceğim birazcık sevgi Beni hayatta tutacaktır Fazlası bedenimi yakacağı gibi Azıda kanımı donduracaktır
Ben ki bir kardelenim Benden, bu kısacık ömrümde Baharı sevmemi bekleme Oysa bahar her çiçeğe müjde Kardelen içinse vedadır Nasıl ki sonbahar çiçeklere veda Kardelene hayata merhabadır
Biliyorum. Ben ki bir kardelenim Mutlu olacağım kardelenin hayatını Mutsuz olacağım çınarın Uzun hayatına tercih ederim ...KARDELENİM KARÇİÇEĞİM!! [alıntıdırr!!]kardelenim karçiçeğim günüme doğan güneşim mutluluğum sevincim hevesim dünüm bugünüm geleceğim gözlerimde “ben” im sin sen benim
yüreğimi kor yangında bırakan uzun bildiğim yollarımı kısaltan kışlarımı bahar yapan dalga olup kalbime vuran hislerim duygularımsın sen
gölge misali gözlerimde uykusuzluğum ölüme baş kaldıran sonsuzluğum boş gönlüme sevdasını doldurduğum aşkında sevgisinde son bulduğum nefesim soluğumsun sen benim
özlemlerinde hasretlerinde kaldığım sevda bakışlı gözlerinde huzur bulduğum rüyalarımda düşlerimde hayra yorduğum uğrunda seve seve canım verdiğim gizli sevdamsın sen benim...KARDELENİMmMmMmM... [alıntıdırrrr!!!]Sana yüreğimdeki toz pembe düşleri bir anlatsam Doğadaki renkler ağlaşır Güneşin gözleri kamaşır Sırılsıklam olursun duygu pınarımda Bende saklı bahar kokun kardelenim Bir anlata bilsem yürek yangınımı Volkanlar umana dalar Sevda ateşleri gizemli yanar Kavrulursun çöl öpüşümde tenin Bende saklı aşkın narı kardelenim Bir anlata bilsem gözlerindeki ziyayı Gün ışığı bozguna uğrar Mukaddes hisler düşler kurar Yeşil gözlerini kıskanır kirpikler Bende saklı cennet gözlerin kardelenim Bir anlata bilsem dilindeki sözleri Bülbül matem ayına girer Çiçekler solar birer, birer Kelimelerin şiir olur sevdalılara Bende saklı özlü bal dilin kardelenim Bir anlata bilsem süsün endamını Taçlar tahtlar yıkılır İnce fidan dalar kırılır Gölgende can bulur aynalar Bende saklı edalı salınışın kardelenim Bir anlata bilsem ruhunu güzelliğini Huri melekler kucak açar Seni le kalemim kainatı aşar Kuşattı sevdan gönül hanemi Bende saklı nur cemalin kardelenim KARDELENİMmMmMmMmM......[alıntıdır!!!]Şu kış güneşi yalancı ısıtırken beni, Karlar altından çıkar kardelenim, Temizliği, saflığı anlatır, Karda açan kardelenim.
Her tarafı bürürken ayaz, Kardelenim açar beyaz beyaz, Yaşama bağımdır benim, Karda açan kardelenim.
Umrunda değildir, ne hile ne riya, Etrafındaki beyazla uyumludur zira, Kışın açan en güzel çiçegim benim, Karda açan kadelenim.
Kötülük barınmaz, beyaz çiçeklerinde, İyiliği simgeler masumiyetinde, Herkesi büyüler zerafetiyle, Karda açar kardelenim. KARDELENİM
Üşüyorum, üstüme kar yağıyor Sensizliğin beni hep sardığı gibi Gözlerimden hep özlemin akıyor Gündüzlerim artık zindanlar misali Hep sana kavuşmak istiyorum, kardelenim.
Çırpınıyorum, aşkımı yaşamak için Hayalini düşlemekten yorgun düştüm Bekliyorum sevda ışığını görmek için Sensiz hep karanlık benim gönlüm Hep sana sarılmak istiyorum, kardelenim.
Bekliyorum, karakışın bitmesini Bahar gelsin ışığını göreyim diye Sıcaklığın saracak kırların örtüsünü Üstümden kalkacak beyazlığın diye Hep seni görmek istiyorum, kardelenim.
Özlüyorum, ışığını görmeye az kaldı Karanlık, beyaz kabuğumdan çıkacağım Güneş ışıklarını beyaz örtüme saldı Kavuştum artık sıcaklığına sarılacağım Hep seni sevmek istiyorum, kardelenim.
Kardelenim, güneşin sevdasıyla yanarım Bu sevdadır işte, beni her bahar yeşerten Bakışların eritecek, gizemli sıcaklığına kanarım Kar beyazdır bu macera aşkıma zarafet katan Hep seni bulmak istiyorum! Kardelenim.
Kardelen çiçeği kış boyunca, Üzerinde kar beyaz örtüsünden çıkmak, Güneşine kavuşmak için özlemle bekler... Tıpkı yüreği sevda ateşiyle yanan bir yürek misali Bu çiçek özlemle beklediği güneşine kavuşur ama Kavuştuğu güneşin sıcaklığı, Kar beyaz yuvasını eritir ve ölür! SENİ SEVEN BİR KARDELENİM BENnNnN... [alıntıdır!!!]Seni Seven bir Kardelenim benGözlerinde doğar orada yaşarımUyuduğunda Şimdiki gibi elime kalem alırSeni sevdiğimi karalarımUyandığında çapak olurum gözlerindeAğladığında yaş,Beni seyredersin baktığın her yerdeSana bakan beni görür karşısındaGözlerinde saklarım aşkımıGörmek istersen bak aynayaKurtulmak istersen ağlaÖnce kirpiğinde çırpınırımSonra yanağınnda yalvarırım sanaEn son kurur giderim yere düşen her damladaSeni sevmenin gururuyla.........(Hani Kardelen gökyüzüne aşık olurda çıkarır ya başını karın altından.Öleceğini bile bile yüreğim der ki:Yüreğinde Kardelen kadar cesaret yoksa sakın aşık olma!!!)........KARDELEN İLE KELEBEĞİN AŞKI...HİKAYE-ŞİİR[alıntıdırr!!]Kardelen kış uykusunda uyandıMevsim kış her taraf kardıEtrafında ne arı,ne bir kelebekNe de kendinden başka çiçek vardıCemre bile düşmemişken havayaGüzel bir güneş vardı havadaHemen gözünü çevirdi karlaraBedeni sarılmıştı sğukluklarlaKardelenin boynu büküktürGöz bebekleri kara bakarTevazu mu hüzün mü bilinmezGariplik kaderidir silinmezBu mevsim geç uyandı KardelencikEtrafında küçücük bir bahçecikÇiğdem,Menekşe tüm çiçekler açılmışKardelencik çok geç kalmışBaktı uzaklarda bir kelebekOna doğru geliyor dans ederekDerken yanına geldiDudağından öpüverdiKardelencik dedi ki:Çok sevimlisinKabul edersen sevgilimsinO tüm çiçeklerin kelebeğiBelliydi sevgi nedir bilmediğiDans ederek uzaklaştı oradanBir gün batımı geçti aradanAnladı ki:Kutsaldı sevilmekBirisinin gönlüne girebilmekHemen aramaya koyulduKardelencik görünürde yoktuSordu Çiğdeme,NergiseO sevgiyi nasıl bulurduTüm çiçekler dediler ki,O bir KardelenMevsimsiz açılmıştı,bilmez misin senAncak ömrü bir gün sürdüGün batımı,toprağa gömüldüGüneş mi,sevda mı,yoksaKader mi yaktı KardeleniO günden bu yana bilinmezBu sırrı bilenlerde söylemez...Ortalık ister ayaz olsun,ister karKardelenin gönlü baharGözünde biriksede yaşlarYüreğinde bu sıcaklıkla yaşarDerler ki:Yıllardır çiçek çiçekBu sevdayı ara kelebekKardelense boynu bükük,gözü kardaGönlü vefasız yardaYıllarca aradığın benimMevsimsiz olsada sevgimBen Kardelen,sen kelebekBu sevda hiç bitmeyecek...KARDELENİMmMmMmM...[alıntıdırr!!]Ben kardelenlerin baharda çiktigini sanirdim kardelenim Hani o karlarin eridigi, otlarin yeserdigi ilkbaharlarda Hani o çiçeklerin açtigi, kuzularin melestigi ilkbaharlarda Hani o büyük asklarin alevlenip kalplere düstügü ilkbaharlarda
Oysa sen benim kalbimin sonbaharinda yeserdin kardelenim Hani o yapraklarin sararip yerlere savruldugu sonbaharda Hani o rüzgarlarin deli deli esip hüzünleri getirdigi sonbaharda Hani o hayatin anlamini yitirdigi ömrümün sonbaharinda
Hem öyle bir çikip yeserdinki kalbimin derinliklerinde kardelenim Çiçeklerin yildizlar gibi aydinlatti kararan bahtimi kardelenim Öyle bir yolun sonunda çiktin ki karsima ansizin kardelenim Uçurumlar cennet oldu, düsürdün essiz sevdalara beni kardelenim...KARDELENIM[alıntıdırr!!]Üsüyorum, üstüme kar yagiyor Sensizligin beni hep sardigi gibi Gözlerimden hep özlemin akiyor Gündüzlerim artik zindanlar misali Hep sana kavusmak istiyorum, kardelenim.Çirpiniyorum, askimi yasamak için Hayalini düslemekten yorgun düstüm Bekliyorum sevda isigini görmek için Sensiz hep karanlik benim gönlüm Hep sana sarilmak istiyorum, kardelenim.Bekliyorum, karakisin bitmesini Bahar gelsin isigini göreyim diye Sicakligin saracak kirlarin örtüsünü Üstümden kalkacak beyazligin diye Hep seni görmek istiyorum, kardelenim.Özlüyorum, isigini görmeye az kaldi Karanlik, beyaz kabugumdan çikacagim Günes isiklarini beyaz örtüme saldi Kavustum artik sicakligina sarilacagim Hep seni sevmek istiyorum, kardelenim.Kardelenim, günesin sevdasiyla yanarim Bu sevdadir iste, beni her bahar yeserten Bakislarin eritecek, gizemli sicakligina kanarim Kar beyazdir bu macera askima zarafet katan Hep seni bulmak istiyorum! Kardelenim. | |
| | | | ~~|.-.|Kardelen Çiçeği|.-.|~~ | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|